Viticultură

Pana in prezent, au fost crescute numeroase soiuri de struguri si toate au anumite avantaje, pentru care primesc dragostea de gradinari. Dintre noile soiuri care în prezent nu sunt încă înscrise în registrul de stat al soiurilor de struguri, "Transformarea" este deosebit de notabilă. Marele său avantaj îl constituie capacitatea de a aduce randamente bune și înalte nu numai în regiunea de Sud, ci și în zone cu climă temperată.

Citeşte Mai Mult

Este foarte dificil să întâlniți o persoană care ar fi indiferentă la struguri. Chiar și locuitorii din sud, aparent răpiți de abundența imensă a soiurilor acestor fructe de pădure delicioase, nu sunt încă indiferenți față de ei. Dar, chiar și în ciuda tuturor zgârciturilor sudicilor, atât ei cât și locuitorii altor regiuni climatice apreciază foarte mult acest tip de struguri, cum ar fi Kesha.

Citeşte Mai Mult

Soiul de struguri "Arcadia" a devenit mult timp o adevărată decorare atât a parcelelor de acasă, cât și a podgoriilor mari. Acest soi merita o iubire universala a viticultorilor nu numai datorita calitatii deosebite a culturii, ci si datorita rezistentei sale neobisnuit de mari la conditii meteorologice diferite si supravietuirii usoare in diferite regiuni climatice.

Citeşte Mai Mult

Toate soiurile de struguri au propriile lor calități distinctive, pentru care grădinarii îi iubesc. Aceasta se referă nu numai la caracteristicile gustului și dimensiunile clusterelor, ci și la timpul de zonare, creștere, maturare și eliminare, precum și la regulile de plantare și de îngrijire. Este vorba despre aceste caracteristici ale soiului de struguri "Codreanca", care este considerat cea mai veche varietate, și vă va spune mai jos.

Citeşte Mai Mult

Varietatea de struguri numită "Laura" a fost mult timp favoritul multor fanii viticulturii. Clusterele sale extraordinar de frumoase și li se cere să fie îndepărtate din ramurile tufișului și să încerce imediat. "Laura" este una dintre cele mai comune soiuri de struguri de chihlimbar, care se găsesc cel mai adesea pe piețe și case de vară.

Citeşte Mai Mult

Printre admiratorii de struguri deliciosi, probabil, nu vor fi cei care nu au auzit despre soiul Moldovei. Acest strugure este pur și simplu universal, pentru care este atât de îndrăgit de cultivatorii amatori. Are o rezistență foarte mare și îngrijire nemanipulantă. În ciuda faptului că soiul nu posedă clustere uriașe și fructe de pădure, încă atrage atenția asupra culturilor sale neobișnuit de gustoase.

Citeşte Mai Mult

Există o mulțime de soiuri de struguri care au fasii mari și fructe de padure. Chiar și cu abilități variate medii, unii viticultori deosebit de diligenți reușesc să obțină un succes fără precedent. Dar, în cazul soiului de struguri monarh, eforturile speciale nu vor fi necesare. La urma urmei, chiar și în ciuda dimensiunii medii a unei grămezi de struguri, boabele acestui strugure ajung doar la dimensiunile înregistrate.

Citeşte Mai Mult

Uneori, se pare că cultivarea unei podgorii nu este o afacere mare, pentru că este o cultură destul de nepretențioasă. Dar, dacă doriți să obțineți tufărișuri sănătoase de struguri, trebuie să vă familiarizați cu anumite condiții de plantare și îngrijire a acestora. Strugurii "Isabella" nu sunt numai gustoase, ci și extrem de frumoase.

Citeşte Mai Mult

Strugurii sunt o boabe foarte folositoare și gustoase. În plus, printre soiurile sale puteți găsi o gamă largă de nu numai gusturi, ci și mărimi, forme și culori. Dar pentru mulți viticultori, cel mai important factor este timpul de maturare al strugurilor. Acest factor este deosebit de important pentru regiunile cu un climat rece, unde soiurile mai târziu nu au timp să se maturizeze.

Citeşte Mai Mult

Cultivarea și creșterea soiurilor de struguri noi au fost practicate de mii de ani ca profesioniști, ca amatori simpli. Datorită entuziasmului și a multor ani de efort, au fost deja create un număr mare de soiuri de struguri care pot satisface orice gurmand. În special, unul dintre rezultatele experimentelor amatori, care este extrem de popular astăzi, este recolta de la Novocherkassk Anniversary.

Citeşte Mai Mult

În țările sudice ale Ucrainei și Rusiei moderne, viticultura este considerată una dintre cele mai vechi culturi agricole. Probabil datorită acestui fapt, astăzi această plantă a zeilor a devenit atât de accesibilă pentru a crește pentru toată lumea. Într-adevăr, este dificil să găsiți un teren privat, nu decorat cu un bușon de struguri.

Citeşte Mai Mult

Strugurii au devenit de mult proprietatea nu numai a viilor de sud, ci și a siturilor private din regiunile foarte reci din nordul Rusiei. Dar mulți sunt surprinși de faptul că există soiuri de origine naturală care au fost descoperite de oamenii de știință și care sunt acum utilizate în mod activ în reproducere ca donatori de rezistență ridicată.

Citeşte Mai Mult

Cele mai renumite soiuri tehnice de struguri folosite pentru vinificație sunt "Isabella" și "Lydia". În același timp, clasa a doua rămâne adesea în umbră, pentru că are o mulțime de asemănări cu Isabella și deseori o numesc "roz" sau "roșie Isabella". Totuși, strugurii "Lydia" are propriile caracteristici speciale, pentru care el a devenit cel mai bun fondator al multor vinificatori ca amatori și ca struguri pentru consumul de masă și ca plantă ornamentală.

Citeşte Mai Mult

Strugurii din aceste zile au încetat să mai fie ceva exotic sau inaccesibil. Există multe varietăți ale acestei plante, care diferă una de cealaltă, atât în ​​aspect, cât și în gust. Unul dintre ei este Ataman. Să vorbim despre asta mai detaliat. Descriere Struguri Ataman Acest lucru este rezultatul creșterii amatori, un hibrid obținut prin trecerea soiurilor Rizamat și Talisman.

Citeşte Mai Mult

Cei care doresc să se dezvolte acasă sau în struguri de țară își petrec adesea mult timp pentru a găsi cele mai bune soiuri pentru ei înșiși. Și o fac pentru un motiv: este mai bine să petreceți câteva zile analizând spațiul de internet decât să plantați primul tufiș și după câțiva ani renunțați la el. Mai jos vrem să vă familiarizăm în detaliu cu unul dintre cele mai promițătoare și productive soiuri de struguri, care este ideal pentru cultivarea pe parcele acasă - strugurii Veles.

Citeşte Mai Mult

Soiurile de struguri de masă se disting prin gustul deosebit și aspectul magnific. Este imposibil să treci clusters coapte coapte copt, fără a pune un boabe în gură. Și culoarea chihlimbarului și gustul uimitor al fructelor mari de "Alyosha" nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Descrierea varietății Strugurii "Aleshenkin" pot fi găsiți și sub denumirea "Alyosha" sau "No. 328".

Citeşte Mai Mult

Cultura de struguri este cunoscută de mult timp pentru proprietățile sale benefice și vindecătoare. În plus, vita ei superbă din vară oferă o umbre rece și confortabilă și vă ajută să creați pace și confort lângă casă. Pentru a crește o plantă decentă și frumoasă de struguri, este necesar să se determine soiul, care este localitatea cea mai potrivită.

Citeşte Mai Mult

Indiferent câte soiuri de struguri, fiecare dintre ele are propria individualitate. Aceasta se referă, de asemenea, la caracteristicile creșterii viței de vie și la rezistența sa la diversi dăunători și, bineînțeles, la caracteristicile fructelor. Datorită varietății uriașe de soiuri de struguri, oricine poate alege exact ceea ce este atractiv pentru el.

Citeşte Mai Mult

Indiferent de cât de variată este abundența soiurilor de struguri care pot fi cultivate în condițiile țării noastre, oricum, fiecare dintre noi are animalele de companie. Dacă sunteți un fan de aromă de struguri bogat, preferați soiurile de struguri roz și doriți să crească clustere mari, nu ezitați să alegeți strugurii Victoria.

Citeşte Mai Mult

Obții struguri devreme pentru cabana de vară? Uită-te la "Frumusețe", ea are o combinație bună de zahăr și acizi aromatizanți, iar gustul este decent! Struguri "Pretty Woman" Soiul de struguri "Pretty Woman" a fost crescut de faimosul crescator Evgeny Pavlovski. Acest strugure aparține soiurilor de amatori, deoarece nu au fost folosite diferite soiuri pentru turnare, ci forme de fructe.

Citeşte Mai Mult