Soiul de struguri "Amur"

Strugurii au devenit de mult proprietatea nu numai a viilor de sud, ci și a siturilor private din regiunile foarte reci din nordul Rusiei.

Dar mulți sunt surprinși de faptul că există soiuri de origine naturală care au fost descoperite de oamenii de știință și care sunt acum utilizate în mod activ în reproducere ca donatori de rezistență ridicată.

Vorbim despre strugurii "Amur", care aparține uneia dintre cele mai nordice soiuri ale acestei frumoase plante.

Datorită caracteristicilor sale excelente, a câștigat un loc onorabil în catalogul soiurilor de struguri și din acest motiv vă vom prezenta în strugurii Amur în acest articol.

Secretele și virtuțile strugurilor "Amur": totul despre grad

Acest soi aparține celor mai vechi, deoarece este practic imposibil să se stabilească în vreun fel când a apărut în pădurile din regiunea Amur. În ciuda istoriei sale îndelungate, strugurii Amursky arată o adaptabilitate excelentă în climatul modern din diferite regiuni ale Rusiei. În natură, poate fi găsit oriunde și, în condiții naturale, prezintă rezistență extraordinară și o viță poate fi trasă de-a lungul unui suport de până la 30 de metri în lungime.

Bineînțeles, acest lucru se referă, de asemenea, la randamentul extraordinar cu care soiul este capabil să vă mulțumească. Din prima jumătate a secolului trecut, acest strugure sălbatic a devenit baza selecției multor hibrizi, care astăzi se bucură de o popularitate foarte mare: soiurile "Nord" și "Zorii de Nord", "Talisman", "Skiff", "Triumph".

Spectacol de struguri "Amur"

Forma obișnuită a unei grămezi de struguri este cilindrică sau cilindrică. Fructele nu sunt bine aranjate pe ea, din cauza căruia clusterul este slăbit în structură. Lungimea unui buchet în medie poate fi de la 10 la 15 centimetri. Mărimile de fructe de pădure și de clustere sunt mici.

Acest strugure poate fi identificat de culoarea neagră a fructelor de padure, care au, de asemenea, o floare albăstrui. Pielea de fructe de padure este de obicei destul de densa, facandu-l potrivit pentru transport. În diametru, o boabe rotund este de aproximativ 1,5 centimetri.

Carnea de fructe de padure este ușoară și foarte suculentă. Gustul strugurilor "Amur" simplu, poate fi acru și dulce, în funcție de condițiile de coacere. Strugurii de struguri din acest soi sunt utilizați atât pentru consumul proaspăt cât și pentru fabricarea produselor secundare: sucuri, compot și vin, precum și pentru uscare. Este adesea folosit pentru a face oțet sau acid tartric.

În ciuda faptului că acest strugure practic nu este cultivat la scară industrială (pentru acest scop, hibrizii sunt mai de succes ca o recoltă), semințele sale sunt folosite pentru a produce ulei de struguri și înlocuitor de cafea.

Amuri de struguri Amur și termeni de colectare

Acest strugure aparține soiurilor termenului mediu de maturare, ceea ce nu este surprinzător pentru regiunea naturală a creșterii sale. Înflorirea într-o tufă de struguri este abundentă, deoarece, printre toate lăstarii, aproximativ 80% sunt fructuoase. În același timp, datorită dimensiunii mici a clusterelor, se poate forma între 1 și 3. În medie, de la un hectar de plantații de struguri din acest soi, puteți colecta de la 60 la 80 de cenți dintr-o recoltă bine maturată.

Pentru a recolta în regiunea Amur, puteți începe în prima jumătate a anului sau la jumătatea lunii septembrie.

Dacă creșteți strugurii Amur ca o cultură de origine, tăiați și formați un tufiș în timp util, coacerea culturii poate apărea puțin mai devreme, deoarece clusterele vor primi mult mai multă căldură și lumină solară.

Caracteristicile și calitățile pozitive ale strugurilor "Amur"

 • Soiul practic nu se teme de îngheț. Chiar și scăderea temperaturii la -40 ° C pe o bucată de struguri nu a arătat nicio deteriorare. Din acest motiv, strugurii sunt folosiți pentru reproducere și servesc drept donator de această calitate.
 • De asemenea, chiar recolta nu se teme de înghețurile de toamnă, din care gustul său se poate ridica, făcând fructele mai dulci.
 • Leziunile celor mai comune dăunători și boli ale podgoriilor nu au fost practic observate. Este important să subliniem rezistența strugurilor la mucegai.
 • Coacerea recoltei de struguri Amursky este destul de rapidă, ceea ce permite recoltarea înainte de declanșarea frigului și înghețului.
 • Randamentul ridicat și utilizarea pe scară largă a strugurilor.
 • Adecvarea strugurilor și a boabelor pentru transport.
 • Excelenta crestere a bushului de struguri, care in comparatie cu soiurile obisnuite de reproducere poate fi numit un gigant. Creșterea finală a viței de vie poate fi de aproximativ 2,5 metri.
 • Bucătarul are un fruct bine și tolerează tăierea fără probleme.
 • Cu transplanturi de struguri, este capabil să se rădăcine foarte rapid și eficient și să se adapteze la noile condiții de creștere.
 • Este foarte important pentru selecția soiurilor de struguri noi.
 • Folosit pentru decorarea și grădinăritul suporturilor verticale, creând obstacole în viață.

Dezavantaje varietăți: ce dificultăți pot provoca cultivarea strugurilor "Amur"

 • Tufele neobișnuit de viguroase provoacă multe dificultăți la recoltare. Din acest motiv, majoritatea clusterelor rămân deseori neclintite.
 • Pentru a mări dimensiunea și calitatea culturii tufa necesită o tăiere regulată și foarte puternică, ceea ce vă va forța să lucrați foarte tare.
 • Plăcile gourmet nu pot impresiona cu gustul lor, care, totuși, pot compensa atractivitatea exterioară a bușonului de struguri.

Ce este deosebit în plantarea strugurilor "Amur": toate regulile și etapele

Strugurii "Amur" pot fi propagați în mai multe moduri, printre care:

 • Plantarea unui trestie de struguri cu semințe varietale.
 • Utilizați pentru a planta struguri "Amur" ramuri de alt tufiș de același soi.
 • Lipirea butașii unui arbust varietal pe un alt soi.

Datorită supraviețuirii excelente a acestui soi în orice condiții climatice și viabilitatea sa bună, plantarea strugurilor pe site-ul dvs. nu va fi nici o dificultate. Dar, ca pentru orice alt soi, Strugurii amurici sunt cel mai bine plantați în zone bine luminate. Acest lucru va contribui la o maturare mai rapidă a culturii și o creștere mai bună a buzei de struguri.

Strugurii sunt curenți extrem de nedoritori și vânturi nordice reci, care pot afecta în mod nefavorabil înflorirea, pot tăia inflorescențele și vă vor lăsa fără recoltă.
Nu uitați de creșterea foarte rapidă a viței de vie, deci înainte de plantare este foarte important să pregătiți suporturi speciale pentru țesutul viței.

Ce este cel mai bun timp pentru a alege pentru plantarea strugurilor "Amur"

Plantarea strugurilor acestui soi va depinde în mod direct de metoda de plantare pe care o alegeți. Pentru rădăcini de struguri de reproducție mai bine să alegi primăvara. Acest timp este foarte cald pentru germinare și înrădăcinare, și va exista un întreg sezon înainte pentru creșterea unui nou tufiș. Astfel, strugurii plantați în primăvară vor avea timp să devină mai puternici și să câștige rezistență înainte de debutul înghețurilor de iarnă. Atât primăvara cât și toamna sunt potrivite pentru vaccinare.

Diferența va consta numai în faptul că, în timpul toamnei, grefarea stocului va trebui să fie foarte atent acoperită și să facă tot posibilul pentru ca să păstreze până în primăvară o cantitate suficientă de umiditate care să îi asigure activitatea vitală.

Semințele acestui strugure sunt cele mai bine trimise la sol în toamnă, după recoltare. În toamna, ele pot fi de asemenea sărate, dar înainte de a le trimite la pământ, va fi necesar să se înmoaie semințele în apă și să se efectueze multe alte manipulări, care vor fi descrise mai detaliat mai jos.

Metode de stabilire a unei podgorii: selecția solului, schema de plantare

Ampul mare pozitiv este că se îmbină perfect cu cele mai multe tipuri de soluri. Desigur, asta Este cel mai bine adaptat solului cu un sistem de drenaj bun și cu un nivel mediu de aciditate. Dar, în ciuda acestui fapt, au fost observate rate neobișnuit de ridicate la plantarea acestor struguri pe humus și calcar, pe soluri cu apariția foarte aproape de apele subterane.

La pregătirea găurilor pentru struguri, trebuie avut în vedere faptul că distanța dintre tufișuri trebuie să fie de cel puțin 1 metru, altfel se vor interfera una cu alta. De asemenea, experții indică faptul că cultivarea unor astfel de struguri lângă pomi fructiferi este extrem de nedorită. La urma urmei, poate foarte repede și puternic împleti un copac, "sufocându-l" și reducând foarte mult randamentul.

Etapele de însămânțare și plantare răsaduri de struguri "Amur"

Pentru a pregăti semințele de struguri "Amur" trebuie să înceapă de la toamnă, după recoltare. Ei trebuie să fie plasați în pământ, așezându-se la o adâncime de aproximativ 2,5 centimetri. După aceea, așteptați doar primăvara și adunarea răsadurilor de struguri.

Dacă vă decideți să le semănați în primăvară, atunci semințele ar trebui să fie plasate în apă timp de aproximativ o zi și după acest timp, amestecați-le cu nisip și lăsați într-o cutie (pot fi plasate într-o pungă de plastic). Cel mai bine este să păstrați semințele de struguri într-un loc răcoros, unde temperatura va fi constantă la + 4 ° C.

Pentru ca semințele să germineze, chiar înainte de apropierea primăverii, ele sunt semănate în ghivece și ținute într-o încăpere la o temperatură de cel puțin + 20 ° C. Ca și în cazul însămânțării toamnei, așteptăm ca semințele să germineze și să încerce să aibă grijă cu atenție și cu grijă de răsaduri, precum și alte plante de interior.

Plantarea răsadurilor ar trebui să se efectueze numai odată cu venirea vară, deoarece numai până în acest moment vor fi destul de puternice și vor fi potrivite pentru acest lucru. Aterizarea trebuie efectuată după cum urmează:

 • În primul rând, pregătim groapa cu dimensiunile de 0.5x0.5x0.6 metri. Pentru un drenaj bun în partea de jos a acestuia se toarnă un strat de pietriș, a cărui grosime optimă ar trebui să fie de aproximativ 10-15 centimetri. Un amestec de sol fertil și îngrășăminte organice este turnat peste moloz. Este foarte important să știm că este imposibil să plantați un răsad de struguri direct în îngrășăminte, deoarece acesta poate fi ars. Prin urmare, un alt strat de sol simplu este depozitat pe partea de sus a îngrășământului.
 • Sistemul radicular al răsadului înainte de plantare ar trebui să fie ținut într-o soluție care să stimuleze înrădăcinarea. După aceea, este plasat într-o groapă și foarte adormit adorm. Este important ca gâtul rădăcinii să nu fie acoperit de pământ.
 • După plantare, răsadurile trebuie adăpate foarte generos (folosind aproximativ 30-40 de litri de apă) și mulciți solul din jurul lor. Turba sau coaja de copac este cel mai bine folosită ca mulci.

Caracteristici de viță de vie altoirea strugurilor "Amur"

Talpa și stocul pe care intenționați să îl plantați, asigurați-vă că vă pregătiți mai întâi. Butașii sunt de obicei recoltați în toamnă și depozitați până în primăvară, plasați în nisip într-un loc răcoros. În primăvară sunt ceruite și tăiate (doar partea inferioară, pentru a obține o pene pentru o mai bună înrădăcinare a tăierii la material). Partea inferioară a tăierii, precum și răsadul, este păstrată timp de câteva zile în apă și o soluție specială de formare a rădăcinilor înainte de altoire.

Pregătirea stocului include:

 • Scoateți bucșa veche.
 • Îndepărtarea tăieturii.
 • Stoc separat pentru butași.

Este tocmai în împărțirea stocului că tulpina este plasată, strâns ferm cu niște țesături sau cordoane durabile. Dacă vaccinarea se face pentru iarnă, locul vaccinării trebuie acoperit cu lut umed, astfel încât să se păstreze cât mai multă umiditate și să nu se usuce iarna. De asemenea, trebuie acoperit vaccinul, care va fi discutat mai detaliat mai jos.

Ce trebuie să știți despre reproducerea strugurilor "Amur"?

Această metodă este cea mai simplă, deși are unele nuanțe. Cea mai importantă trăsătură este prezența unui tufiș din care, de fapt, puteți face o retragere. în continuare, printre lăstari selectați puternică și cea mai apropiată de scăpare de la sol. Se îndoaie la pământ și adoarme cu un strat gros de pământ. Este foarte important ca solul să fie foarte bine hidratat, deoarece acest lucru va contribui la înrădăcinarea stocului.

De asemenea, este interesant să citiți despre strugurii timpurii

Cum să păstreze și să crească randamentul strugurilor: regulile de îngrijire a bușonului de struguri pe tot parcursul anului

 • Irigarea strugurilor "Amur" trebuie să se desfășoare neapărat și în mod regulat numai la o vârstă fragedă, în timp ce sistemul de rădăcini se dezvoltă. În special strugurii tineri se tem de secetă, ceea ce poate afecta foarte mult randamentul. Odată cu vârsta tufișului și cu creșterea volumelor sale, rezistența la secetă crește semnificativ, deși este mai bine să nu se anuleze deversarea timpurie a primăverii.
 • După udarea solului din jurul viței este necesar să se rupă mulciul. Aceasta nu numai că va contribui la conservarea umezelii în sol, dar și în timpul peelingului va alimenta strugurii cu substanțe nutritive. Stratul optim de mulci pentru struguri este de 3-5 centimetri.
 • Acest soi este unul dintre puțini care, chiar și în cele mai severe ierni nu necesită un adăpost special. Acest lucru se datorează rezistenței foarte ridicate la îngheț. Dar, nu toate la o vârstă fragedă, numai după plantarea viței de vie nu se poate lauda o astfel de caracteristică, prin urmare, este necesar să-l acopere. O răsaduri de struguri și un material de toamnă sunt cel mai bine acoperite cu ajutorul unui vas de apă simplu sau o cada de lemn fără o zi. După ce le-am stabilit peste strugurii noștri, îl putem umple în siguranță cu pământul și îl lăsăm pe iarbă. Pentru ca o astfel de structură să nu se prăbușească mai mult timp, ea poate fi întărită cu cărămizi sau plăci grele.
 • Fără tăiere, acest strugure se va transforma foarte rapid dintr-o plantă varietală într-o plantă ornamentală. La urma urmei, tăierea nu numai că vă permite să formați un tufiș, ci și un efect pozitiv asupra creșterii volumului și calității strugurilor.
 • Dar fertilizarea strugurilor "Amur" nu este practic necesară. Va fi suficient pentru aplicarea îngrășămintelor minerale și rare a îngrășămintelor minerale care conțin
 • potasiu și fosfor.
 • Cu o lumină insuficientă și o îngroșare puternică a bucșei, rezistența la dăunători și bolile fungice este redusă semnificativ. Prin urmare, una dintre modalitățile de a trata cu ele este tăierea și schema corectă de plantare a strugurilor. Pentru prevenirea acestor boli, de două ori înainte de înflorirea buzei și o dată în timpul formării de ciorchini de struguri, pulverizarea se realizează cu preparate speciale, care sunt reprezentate pe scară largă în magazine specializate.

Vizionați videoclipul: Soiul de struguri MOLDOVA predomina la Cimislia (Decembrie 2019).

Loading...