Ar trebui să dau o ramură de cireș de iepure?

Ramurile copacilor sunt furaje crude, care trebuie introduse în dieta iepurilor. Acest lucru este util în special în toamna și iarna, când iarba verde și fânul nu sunt suficiente.

Cu toate acestea, nu fiecare copac este potrivit pentru hrană pentru animalele cu blană. Acest articol descrie regulile pentru hrănirea iepurilor cu ramuri și alimentarea ramelor de recoltare pentru iarnă.

Este posibil să se dea ramuri de cireș la iepuri

Utilizarea ramurilor de piatră de piatră ca hrană pentru rozătoare este o problemă controversată. Mulți oameni cred că ramurile de cireșe conțin acid prusic, dar acest lucru nu este cazul. Strict vorbind, nu este chiar în oasele de fructe de cireșe - există o substanță amigdalină, care se dezintegrează în timpul digestiei, eliberând acidul cianhidric. Nu există amigdalină în lemn sau coajă.

Crescătorii de iepuri nou-născuți ar trebui să știe cum să hrănească corect iepurii și ce ar trebui să includă mai bine în dieta lor în timpul iernii.

Totuși, ramurile arborilor de piatră sunt bogate în substanțe tanice și astringente, care, în concentrații mari, pot dăuna sănătății rozătoarelor. Având în vedere acest fapt, Ramurile de cireșe nu trebuie să fie adăugate la regimul alimentar. Din același motiv, nu se recomandă iepurii să dea:

 • caise,
 • piersic,
 • prune,
 • cires,
 • perete ramuri.

Este important! Plantelor otrăvitoare, care sunt toxice și provoacă moartea instantanee a iepurilor, se numără creveți, cireș, rozmarin sălbatic, lick lup și liliac.

Posibile consecințe

Atunci când rozătoarele folosesc lăstari de copaci de piatră, taninurile se acumulează în corpul lor, ceea ce provoacă o constipație severă care afectează sănătatea generală a iepurilor. Substanțele astringente găsite în cantități mari în pomii de piatră pot provoca probleme digestive la animale. Sistemul digestiv la iepuri Când concentrația de substanțe nocive din organism atinge valoarea maximă, iepurii se pot simți:

 • tulburări digestive sub formă de vărsături, balonare, diaree, colică, apariția fecalelor cu mucus și sânge;
 • tulburări nervoase sub forma unei stări excitate, anxietate, mișcare continuă, convulsii, violență, convulsii; în curând, starea agitată merge în depresie, apatie, mișcări obstrucționate, paralizie; respirația se înrăutățește, apare scurgerea respirației, excreția urinei poate fi redusă la minimum, sângele apare în urină.
Știți? Creșterea iepurilor din Australia este interzisă prin lege. Problema este că țara are o populație excesiv de mare a acestor animale, care afectează nu numai populația locală, în care iepurii distrug anual cea mai mare parte a culturii, dar și rezervele de stat, unde plantele unice mor din cauza rozătoarelor.
Dacă starea de sănătate a animalului este însoțită de vărsături și colici, este necesar să se dea lapte sau o pastă de amidon lichid la rozătoare, până când simptomele dispar. În cazul în care simptomele sistemului nervos afectat apar sub formă de dilatare, anxietate sau opresiune, iepurii trebuie să li se administreze agenți astringenți - un decoct de coajă de stejar sau frunze care pot forma cu otrăvire derivată din plante precipitații foarte puțin solubile care sunt eliminate într-un timp scurt de la corpul animalului în mod natural.

Află dacă poți da iepurelui brusture, urzică, pâine, pelin, dovleac.

Ce este mai bine să dai iepurelui din ramuri

Având în vedere că lăstarii copacilor sunt excelenți pentru nutrețuri pentru rozătoare, este necesar să se ia în considerare care dintre acestea sunt potrivite ca hrană și nu provoacă efecte secundare:

 1. Willow și frunze de aspen sunt o alimentație bună nutrițională, precum și un mijloc de prevenire a diferitelor boli.
 2. Ramurile copacilor de conifere vă permit să mențineți sănătatea iepurelui, afectând întărirea imunității, deoarece sunt bogate în vitamina C.
 3. O alimentație bună și populară este lăstarile de mere și struguri, care pot fi date animalelor împreună cu fructele.
 4. Lăstarii de linden au un efect bun asupra stării de sănătate - pentru rozătoarele bolnave de cistită, ele au un efect anestezic.
 5. Ca o prevenire a paraziților, animalelor i se dau lăstari de nuci.
 6. Ardeiul și stejarul pot face față indigestiei, deoarece au un efect de fixare.
Știți? Iepurele nu pot ghida nu numai ramurile de copaci, ci și propriile lor locuințe din lemn, prin urmare, dacă nu li se oferă o cantitate suficientă de grăsimi, animalele pot să gătească o gaură într-o zi și să scape. Într-un minut, iepurele este capabil să efectueze 120 de mișcări de mestecat.
Boabele proaspete oferă rozătoare în cantitate de 300 g pe zi pe persoană. În timpul iernii, ramurile se usucă și scad semnificativ greutatea, astfel încât în ​​acest moment animalele primesc 200 g pe zi. Se recomandă să oferiți în mod regulat ramurile iepurilor de copaci diferite, astfel încât acestea să primească în mod regulat și în cantitatea necesară toate vitaminele și substanțele nutritive necesare.

Recoltarea furajelor de ramură pentru iarnă

În timpul iernii, sistemul de rădăcini de arbori și arbuști conține proporția maximă de nutrienți; în același timp, ramurile copacilor sunt doar o masă uscată, care nu este absolut utilă pentru rozătoare. Acesta este motivul pentru care crescătorii pregătesc hrana pentru animale în vară.

Cel mai bun moment pentru pregătire: sfârșitul lunii iunie - începutul lunii iulie. Pe ramurile din acest moment, frunzele sunt cel mai puternic atașate de trage, ceea ce le permite să se țină bine după uscare și să rețină cantitatea maximă de substanțe utile. Cel mai bun pentru tăierea lăstarilor care au o lungime mică; este mai bine să alegeți materia primă subțire (cu grosimea de până la 1 cm), astfel încât animalele să o mănânce complet.

Citiți despre ce ramuri pot fi date iepurilor.

Lăstarii proaspeți trebuie colectați în mănunchiuri de dimensiuni mici, legându-le împreună cu o frânghie sau un fir. Este necesar să se usuce astfel de ciorchini, agățat de tavan în pod sau în magazie. După uscare, ciorchinii sunt dezlegați și dați la iepuri. Dacă se recoltează ramuri de pomi fructiferi, trebuie să fiți atenți cu siguranță dacă au fost tratați cu substanțe chimice de la paraziți. Copacii care au fost tratați nu sunt adecvați ca furaje. Copacii care sunt aproape de drum ar trebui, de asemenea, evitați, deoarece pot absorbi substanțe toxice. Evitați, de asemenea, lăstarii care au o pătură și osoși pe suprafața lor.

Este important! Pentru uscare, colectați lăstari în ciorchini mici, care se pot usca în mod egal - ciorchinii mari pot cauza mucegaiul periculos.
Recoltarea are loc la fel de uscată încât frunzele și lăstarii să nu fie ude. Astfel, ramurile unor copaci pot fi o hrană excelentă pentru iepuri, care vor hrăni organismul cu vitamine esențiale în timpul iernii. Dar, pentru a nu dăuna sănătății animalelor, alegeți lăstari de copaci din lista permisă și urmați recomandările de bază pentru pregătirea lor pentru iarnă.

Vizionați videoclipul: Trei metode de altoire demonstrate pe un mar - Three methods demonstrated grafting an apple (Decembrie 2019).

Loading...