Cum de a construi o seră de zăpadă, avantajele și dezavantajele designului

Mulți producători de plante amatori sunt obligați să rezolve o problemă la începutul primăverii: cum să se ocupe cu răsadurile, cum să-l protejeze de îngheț, unde să crească primrozi sau o primă recoltă de verdeață. Nu toată lumea își poate permite o seră - necesită o investiție mare de muncă, timp și bani.

Nu mulți grădinari au astfel de resurse (adesea este dificil să găsești un loc gol pe site). O bună alternativă la seră și soluția va fi acoperirea tunelului arcuit - sere "Snowdrop".

Știți? Serele sunt proiectate pentru mulți ani de funcționare, pot avea sisteme proprii de încălzire și de adăpare, necesită investiții substanțiale. Serele sunt construite în primăvară, de obicei, servesc un sezon, nu drumurile. Încălzirea se datorează căldurii solare și căldurii compostului (gunoi de grajd), plantat din toamnă până în paturi. Scopul principal al serii este de a proteja materialul săditor și răsadurile de schimbări bruște de temperatură, de la îngheț. De regulă, construcția unei seră este simplă, materialele - ieftine. Cererea a dat naștere unei oferte decente: în 2005, compania "BashAgroPlast" din Neftekamsk (Bashkiria) a creat un focar unic "Snowdrop", disponibil în trei versiuni - 4 m, 6 m și 8 m.

Greenhouse "Snowdrop": caracteristici și echipamente

Greenhouse "Snowdrop" are în mod favorabil o serie de caracteristici:

 • greutate redusă și mobilitate. Greutatea este influențată de lungimea structurii: 2,5 kg (seră cu patru metri), 3 kg (șase metri), 3,5 kg (opt metri). Pentru această greutate trebuie să adăugați greutatea materialului de acoperire (42 g / mp M). Sera de ploaie "Snowdrop" rapid și ușor poate fi mutat într-o altă zonă. În cazul în care este necesar să se protejeze în plus materialul săditor, seara poate fi pusă într-o seră obișnuită;

 • simplitatea și originalitatea designului. Dispozitivul serii "Snowdrop" este izbitoare în simplitatea și ergonomia sa: arce de plastic din polietilenă de joasă presiune (țevi cu diametrul de 20 mm), material pentru un capac cu cleme de fixare; monturi pentru instalarea unei serii.

  Accesul la plante este din lateral. Materialul de acoperire poate fi ridicat, oferind acces la lumina soarelui (în acest scop sunt cusute manșoane speciale, prin care arcele sunt întinse). Designul este rezistent la coroziune, are o rigiditate și o stabilitate suficientă;

 • utilizarea repetată. Spre deosebire de alte sere concepute pentru sezon, datorita materialelor de constructie si acoperirea SUF-42 Snowdrop, atunci cand se depoziteaza corespunzator, acesta va dura 3-4 sezoane iarna;

 • material unic de acoperire. Mini-sera "Snowdrop" de la producătorul "BashAgroPlast" este prevăzută cu o cârpă nețesută din polipropilenă - SUF-42 sau spanbond.

  Acest material este permeabil la aer și apă (este posibil să se aprovizioneze plantele printr-o fibră de sârmă), lasă în lumina soarelui umbroasă (protejează de soarele de la mijlocul verii), protejează împotriva dăunătorilor, este ecologic și puternic (rezistent la temperaturi extreme, efecte mecanice, mașină de spălat rufe);

Este important! Pentru a crește durata de viață a fibrei de țesătură, este necesar să o îngrijiți corespunzător. După încheierea sezonului, colectând sera, materialul trebuie îndepărtat, curățat (dacă este necesar, spălat), uscat. după această legătură rolați și plasați în polietilenă. A se păstra într-un loc uscat și întunecat.
 • versatilitate. De la faptul că poți să crești în sera de zăpadă, ar trebui mai întâi să indicați cele mai diverse răsaduri (varză, roșii, castraveți etc.).

  Pe tot parcursul sezonului, creeaza conditiile necesare pentru cresterea verzilor (patrunjel, sorrel, marar, salata etc.), plante scurte, ardei, vinete, ceapa, usturoi, legume autoinpolate, flori etc. In caldura de la amiaza se poate reduce spanbondul, pentru a proteja plantele de arsuri, dimineața și seara, ridicați-le (fixate cu cleme).

Pachetul include: (4, 6 și 8 m), arc pentru o seră (întotdeauna mai mult de un metru - 5, 7 și 9), accesorii de montaj (cleme pentru fixarea materialului - 11, 15 și 19 bucăți), picioare de plastic de 20 centimetri arcuri (11, 15 și 19 bucăți), ambalaje pentru transportul unei seră și instrucțiuni.

Fitingurile pentru instalare, care sunt incluse în seria "Snowdrop" pentru 4 m, 6 m și 8 m, sunt interschimbabile.

Cum de a alege un loc pentru a instala o seră

Un loc potrivit pentru instalarea serii "Snowdrop" trebuie să fie luate în toamna (este necesar să se pună humusul în paturi în avans). Condiții necesare pentru el:

 • partea însorită;
 • protecție împotriva vânturilor puternice;
 • lipsa de umiditate excesivă;
 • abordare convenabilă.
Atunci când locul este determinat, parcela este curățată de buruieni, nivelat. Gunoiul (humus) este așezat în jurul întregului perimetru al viitoarei serii: o groapă este săpată până la o adâncime de 20-30 cm, îngrășământ este turnat, nivelat și umplut cu pământ.

Grăbiți-vă singur

Montați și instalați o seră "Snowdrop" cu propriile mâini sub puterea fiecăruia. Instrucțiunea, care este inclusă în kit, descrie în detaliu toate operațiile și succesiunea lor în timpul instalării. Nu va trebui să exersați efort fizic excesiv, nu mai sunt necesare instrumente suplimentare și echipamente speciale: tot ce aveți nevoie este deja la îndemână - în pachet.

Cum se instalează o seră "Snowdrop"

Pachetul contine o sera gata pentru utilizare "Snowdrop" (patru, sase sau opt metri). Trebuie doar să o eliminați și să o montați. Algoritmul de instalare a serelor este după cum urmează:

 • deschideți cu grijă pachetul (din partea de jos) și scoateți coloanele și clemele;
 • fără a scoate arce din pachet, introduceți știfturile în ele;
 • am pus cuișoarele pe pământ și le stoarcem ușor pe ambalaje (utile în timpul iernii pentru depozitarea unei serii);
 • ne fixăm primul arc în pământ, indiferent de dimensiunile serii de vară, întindem materialul de acoperire (datorită mânecilor, el este deja atașat de producător la arce). Arcurile sunt distanțate în mod egal. Întinzând materialul dintr-o parte, întărim arcurile (solul din jurul cuielor trebuie să fie bine compactat);
 • apoi întărim arcele pe de altă parte prin reglarea tensiunii (unde este necesar să rearanjăm arcul);
 • fixăm capetele (este necesar să strângeți cablul, să introduceți o buclă în colț, să-l strângeți și să-l fixați într-un unghi în pământ (prin analogie cu fixarea cortului)). Materialul de la capăt poate fi de asemenea fixat în siguranță cu piatră sau cărămidă;
 • fixați materialul de acoperire pe arce cu cleme (reglați înălțimea materialului de acoperire atunci când îngrijiți plantele).

Întreaga instalare a serii de ninsoare a durat șapte până la zece minute.

A face "Snowdrop" face-o singur

Grădinarii amatori și grădinarii, care iubesc să facă totul cu mâinile lor și care au o mulțime de lucruri utile, adunate într-un complex sau un teren, vor putea să construiască o mini-sere, prin analogie cu Snowdrop.

În primul rând, este necesar să se facă cadrul - arcul viitoarei serii. Lungimea arcului de seră "Snowdrop" este de 1,5 m. Pentru arce, puteți utiliza fierul de armare / sârma groasă (este ușor să dați forma dorită și nu aveți nevoie de cui pentru fixare), tuburile din PVC (în acest caz, veți avea nevoie de cârlige).

Știți? Un furtun vechi de udare este perfect pentru a face arcuri pentru o seră: tăiați barele de fier sau sârmă în bucăți de furtun pentru a tăia în 1,5-2 m și pentru a da forma dorită.
Următorul pas va fi selectarea și întinderea materialului de acoperire. De obicei, ei folosesc ceea ce este la îndemână - polietilenă, pânză de ulei, filme polimerice, agrifibre etc.

Pentru a face o seră de tip snowdrop, puteți achiziționa o bucată de SUF-42 (pachete de 10 m sunt vândute în magazine) și cleme pentru ajustarea înălțimii (se poate face cu clothespins mari sau frânghii simple). Materialul de acoperire poate fi realizat din agrifibră mai subțire (SUF-17, 30) sau mai groasă - SUF-60 (depinde de condițiile climatice din regiunea de reședință).

Pentru o mai bună atașare la arce, se face o manșetă specială pe agrofibra (cusută) prin care trece arcul. Pentru o mai bună stabilitate, țesătura poate fi presată la sol cu ​​cărămizi, plăci, o rolă de la sol.

Pro și contra de seră "Snowdrop"

Sticla "Snowdrop" provoacă comentarii controversate: frumoase, teribile. Cea mai simplă explicație a unei evaluări negative poate fi obținerea unui fals (există multe produse similare pe piață în China). Produsele originale au atât avantaje cât și dezavantaje care trebuie cântărite înainte de a lua o decizie cu privire la utilizarea acestei serii.

Pro:

 • instalare ușoară;
 • accesibilitate;
 • reutilizabile;
 • protecția plantelor de grindină;
 • protejarea plantelor de îngheț (până la -4 grade Celsius) și arsuri solare;
 • utilizarea timpurie (când zăpada s-a topit - puteți pune deja sera de zăpadă);
 • buna circulație a aerului;
 • permeabilitatea materialului de acoperire;
 • înălțarea treptată a materialului săditor înainte de transplantare;
 • protecția împotriva păsărilor și a dăunătorilor;
 • acces convenabil la plante;
 • compact și ușor de transportat.

contra:

 • rezistență destul de slabă la vânt;
 • picioarele din plastic se pot rupe și se pot retrage;
 • sera de opt metri este dificil de instalat și menținut pentru o singură persoană;
 • plante înalte îndeaproape.
După ce am învățat toți parametrii serii de zăpadă, familiarizați cu avantajele și dezavantajele, putem concluziona că această mini-sere este o soluție bună pentru multe probleme de grădină.

Este important! Agrofibra mai rău decât polietilena păstrează căldura. Când înghețurile sunt peste 5 grade de îngheț, sera deasupra este acoperită suplimentar cu polietilenă. De asemenea, vă ajută când trebuie să reduceți evaporarea umidității.

Caracteristici de depozitare și transport de seră

Condiții speciale pentru depozitarea în sera de iarnă "Snowdrop" nu este nevoie. A se păstra în ambalajul original. Singura condiție - camera trebuie să fie uscată. Solul asamblat este compact și nu ocupă mult spațiu.

Seră transportată pliată pe orice vehicul.

Vizionați videoclipul: Cum se construieste o sera ultramoderna (Decembrie 2019).

Loading...